Новини от Alamo

Car on the road

Един от най-красивите плажове в България с вкус на диня

Болата е малък, уединен и поразително красив залив, който се намира в близост до нос Калиакра, съвсем близо до село Българево и на около 13 км от град Каварна. За да стигнете до Болата трябва да се спуснете по криволичещ асфалтиран път след село Българево, като имате предвид, че пътят е доста тесен за две коли и трябва да сте особено внимателни. Но притеснението си заслужава, защото в ниското пред вас се разкрива удивително красиво място.  

Плажът е с фин бял пясък, който контрастира причудливо с червеникавия скален венец, обграждащ залива. В скалите в околността има множество пещери. Тук са открити останки от антично селище, както и следи от живот от 400 години пр. Хр.

Мястото е популярно сред гмуркачите и хората, търсещи тишина и спокойствие.

В района на Болата преминава миграционният път на прелетните птици Via Pontica и заради изключително редките растителни и животински видове заливът е включен като част от резервата Калиакра.

Морската вода е плитка, бистра и прохладна.

Тук ще намерите всички условия за един спокоен ден край морския бряг. А след като си тръгнете от плажа, не пропускайте да спрете в село Българево и да си купите вкусни пъпеши и дини, откъснати направо от градината.


Alamo - - Преглед:2209

Защо да изберете Alamo Rent A Car?

Alamo Rent A Car е международна марка, създадена през 1974, направете онлайн резервация днес и се възползвайте от:

  • Конкурентни цени, включващи всичко
  • Обслужване, заслужаващо награда
  • Без скрити такси или такси по кредитни карти